.
Брой 21. Поп-култура/поп-политика

Брой 21. Поп-култура/поп-политика

Съвременната ситуация все повече флуидизира границите: политици си служат с репертоари от популярната култура, за да се свържат с избирателите, а поп-звезди се превръщат в президенти; популярни културни сюжети се използват от гражданите отдолу, за да критикуват властта (мемовете/миймовете са именно такъв жанр), но пък властта организира „фестивали“ на популярно изкуство и карнавали, за да се легитимира и да бъде припозната от гражданите; публичните институции инвестират в производството на наследство, но в това начинание ги конкурират „обикновени“ граждани, отдадени на самодейна наука. В някакъв смисъл традиционните ориентири и в полето на политическото, и на културата са изгубили потенциала си и имаме нужда от нова карта, по която да ориентираме маршрутите си. 
В брой 21 на списание Семинар_BG събираме части от картата на дигиталните пейзажи и на медиите, където се развива битката и договарянето между властта и гражданите. 
 
Жана Попова, Ивайло Дичев, Ния Нейкова, съставители
корица: Мина Дичева
 
Брой 21 на Семинар_BG се издава с подкрепата на Фонд "Научни изследвания" – МОН, конкурс "Българска научна периодика – 2022 г.", договор № КП-06-НП 3/70, 18.12.2021 г.

Събота, 05 Март 2022 22:07

Новите сцени на политическото

Ивайло Дичев
Събота, 05 Март 2022 22:36

Да живее Ютюб! По пътя към поп-културната политика

Ния Нейкова, Светла Колева
Събота, 05 Март 2022 22:43

Поп-места на красотата

Силвия Петрова
Събота, 05 Март 2022 22:45

Към (етно)поп-социализма – „Синхрон“ – но и отвътре

Венцислав Димов

Семинар_BG

Семинар_BG e създаден с подкрепата на програма "Идеи" на Министерство на Образованието и Науката на Република България.

ЗА НАС - В процес на разработване.

Новата Празничност

Този уебсайт използва бисквитки за управление на навигация и други функции. Използвайки нашия уеб сайт, вие се съгласявате, че можем да поставим тези видове бисквитки на вашето устройство.
Повече информация Съгласие Отказ