Печат на тази страница
Събота, 21 Юни 2014 00:00

Списание Семинар_BG Избрана

Красимир Терзиев

Семинар_BG е рецензирано онлайн списание със свободен достъп в сферата на културните изследвания. То се ситуира на границата между дисциплини като антропология, естетика, социология, медиен анализ. Задачата на екипа е да направим видимо невидимото, да изместим изследователския поглед от традиционните предмети и проблеми към новите процеси и групи в обществото, да разберем, преди да съдим.

Обект на интерес са новите медии и комуникации, популярната култура, младежките общности, потребителските практики, новите форми на политическа и гражданска мобилизация, промените в градската среда, съвременното изкуство – явления, които се развиват прекалено бързо, за да може да бъдат осмислени с класическия научен инструментариум. Наместо културата на застиналите предмети, които интерпретираме – културата на потоците, в които се опитваме да навигираме.

Списание Семинар_BG е регистрирано в Националния референтен списък на съвременни български научни издания с научно рецензиране и е достъпно в Central and Eastern European Online Library - CEEOL.

Списанието е създадено с подкрепата на програма „Идеи” на Министерството на образованието и науката през 2009 г.

Издател: Фондация "Медийна демокрация"

ISSN 1313-9932

Прочетена 5818 пъти Последно променена в Вторник, 24 Август 2021 17:30