.
Свали PDF

Мобилни фантасмагории. Телефонно въображаемо и младежки телекултури

Ния Нейкова
  • година: 2015
  • град на публикуване: София
  • издател: Фондация "Медийна демокрация"
  • страници: 76 с.
  • ISBN: ISBN: 978-619-90423-1-1

Кое е поколението на мтелките и глобулките? Как телефонът присъства в киното, песните, вицовете? Кои са новите комуникационни норми? Можем ли да мислим мобилния телефон като тотем, талисман или пъпна връв? Съвременното социално въображаемо за мобилните телефони, заменило онова, свързано със социалния статут, богатството и просперитета, днес вече борави с темите за разширяването на индивида, индивидуалния активизъм, безграничната мобилност, непрекъснатата поставеност на сцена и новите форми на социален алтруизъм. То дава възможност за различен тип легитимация на добре установени социални деления и същевременно създава други. 

Niya zadna korica

Ния Нейкова е доктор по културна антропология към университет „Жан Моне“, Сент-Етиен, Франция и Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Стипендиант е на френското правителство и на региона Рона-Алпи, Франция. Води курсове към катедра „Теория и история на културата“, Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Основните й изследователски интереси са в областта на социално въображаемо, медии и комуникации, младежки култури.

Прочетена 6174 пъти
Публикувана в перспектива

Семинар_BG

Семинар_BG e създаден с подкрепата на програма "Идеи" на Министерство на Образованието и Науката на Република България.

ЗА НАС - В процес на разработване.

Новата Празничност

Този уебсайт използва бисквитки за управление на навигация и други функции. Използвайки нашия уеб сайт, вие се съгласявате, че можем да поставим тези видове бисквитки на вашето устройство.
Повече информация Съгласие Отказ