.
Свали PDF

Партизанска антропология

Дейвид Грейбър
  • година: 2013
  • град на публикуване: София
  • издател: Фондация "Медийна демокрация""
  • страници: 72 с.
  • ISBN: ISBN: 978-954-92318-7-8

Дейвид Грейбър участва в редица акции на анти-глобалисткото движение, член е на профсъюза „Индустриални работници по света“ и един от основните фигури в движението „Окупирай Уолстрийт“.

„Дълг: Първите 5000 години“ е исторически и културологичен поглед към понятието за дълг, който прави паралел между религиозните идеи за дълга в различни общества и настоящата дългова криза в опит за критика на представата, че изплащането на задълженията е в основата на здравото общество.

„Новите анархисти“ представя аналитичен поглед отвътре към движението на анти-глобалистите, в което Грейбър е деен участник, а в „За феномена „скапани работи““ авторът разсъждава върху причините за все по-разрастващата се сфера на услугите и професиите, обслужващи консуматорския стил на живот.

Дейвид Грейбър е американски антрополог, активист и анархист, преподавател в Лодонското училище по икономика и политически науки и, от 1998 г. до 2007 г. - в университета в Йейл. Прави дългогодишно изследване върху наследството от колониалната епоха и робството в Мадагаскар, което, заедно с монографията му „Дълг: Първите 5000 години“ е един от най-значимите му приноси в областта.

Прочетена 7199 пъти
Публикувана в перспектива

Семинар_BG

Семинар_BG e създаден с подкрепата на програма "Идеи" на Министерство на Образованието и Науката на Република България.

ЗА НАС - В процес на разработване.

Новата Празничност

Този уебсайт използва бисквитки за управление на навигация и други функции. Използвайки нашия уеб сайт, вие се съгласявате, че можем да поставим тези видове бисквитки на вашето устройство.
Повече информация Съгласие Отказ